Nieuwsarchief

Verslag Hermeskring Fryslan - jaardiner 11 augustus 2023

Hermeskring Fryslân organiseerde op 11 augustus jl. haar jaarlijkse diner met partners  

Door Michiel Alma (1964)

We hebben weer een gezellig bijeenzijn in Goingaryp achter de rug. Janelle van der Torren had nog tevoren Jan Maarten (1975) op het hart gedrukt om zijn fototoestel mee te nemen. Ik vroeg er op het parkeerterrein meteen naar, edoch: daarna zijn we alledrie dat toestel vergeten Dankzij René Bender (1976) toch nog twee foto’s, waarvoor dus hartelijk dank.

We waren dus na een jaar of tien weer terug op het vertrouwde nest: De Klokkenstoel. Het was gelukkig mooi weer, de stemming geanimeerd, maar niet alles viel mee. Ik had gerekend (maar kennelijk niet voldoende duidelijk afgesproken, mijn fout laten we zeggen) dat we enige kleine kopjes soep zouden krijgen. Dat werd dus een volle bak tomatensoep. Die maakte ik maar half soldaat .

Ik kreeg maar een beperkte indruk van de hoofdmaaltijd. Ik heb geen vis gezien. Nu eet ik ook extreem weinig, dus drie kleine rolletjes van het een of ander is voor mij wel voldoende. Maar hoe was dat voor de overigen …?

Mijn buurvrouw Janelle wilde vlees. Ik zag daarvoor een kadetje met of een stukje biefstuk of een hamburgertje verschijnen .Aan het ijstoetje bewaar ik wel warme (woordspeling) herinnering. Eén commentaar heb ik al binnen, en die merkt , in mijn ogen terecht , op dat de prijs-kwaliteit verhouding niet best was in zijn (en dus ook mijn) ogen.

Mocht er meer behoefte aan commentaar zijn, laat het Arjen Hoogland (1976) en mij weten .Met de muzikanten heb ik gezellig gepraat. Ik ben wat onzeker of ons gezelschap er grote behoefte aan had .

Ooit is Thijs van Leer aangeschoven met zijn sympathieke echtgenote, maar dat vond ik toch iets anders .

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen