Nieuwsarchief

Verslag bezoek Senaat aan Hermeskring Maastricht op 6 december 2023

Door Karel van Cappelle (1975)

De Senaat, vertegenwoordigt door Philippe Bouvy (2019, president) en Arthur de Loë (2019, secretaris), en vergezeld door Ole Stam (2020) van de Lustrum Financiële Commissie (LuFico) bezocht Hermeskring Maastricht op 6 december 2023.

Na enig verkeersoponthoud werden zij om 19 u 00 met het Io Vivat ontvangen door de kring in Maastricht onder leiding van Diederik de Loë (1982, voorzitter) en Marcel Kannekens (1984, secretaris). Na het voorgerecht vertelde Philippe Bouvy over het huidige RSC-RVSV en het beleidsplan thuis. Het doel van het beleidsplan is dat de huidige generatie RSC-RVSV zich in alle opzichten thuisvoelt op de Sociëteit en zich niet geremd voelt door beperkingen van welke aard dan ook. In dat kader is er oog voor sociale, fysieke, psychologische en ook financiële aspecten.

Vervolgens lichtte Ole Stam (2020) het duurzaamheidtraject en de mogelijkheid om in dit kader nieuwe sociëteitsramen te adopteren aan de Hermeskring uit. Vrij spontaan adopteerde een deel van de kring vrijwel direct een raam en daagde het resterende deel van de kring uit om een tweede raam te adopteren. Tot slot vertelde Arthur de Loë over zijn schooltijd in Maastricht en de overgang als student naar Rotterdam. Het was een gedenkwaardige avond voor de kring en de bezoekende leden van de Senaat en Lufico.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen