Nieuwsarchief

Verslag Diner Hermestafel IGC Amsterdam in Sociëteit Onder Ons

Door Folker Pieterse (1990)  en Karel van Cappelle (1975)

Op donderdag 18 januari 2024 kwam de Hermestafel van de Koninklijke IGC bijeen in Sociëteit Onder Ons voor de Haringvlietborrel en -diner. De organisatie van dit voortreffelijk en gezellige evenement was in handen van Willem Korthals Altes (1965) en Folker Pieterse (1990).

Vanuit Rotterdam waren de Senaat - Philippe Bouvy (2019), Arthur de Loë (2019), Charles Mutsaerts (2019) en Nick van Esveld (2020) - de Lustrumcommissie - Max Vehmeijer (2019) en Midas Goos (2019) - en de Lufico Ole Stam (2020) afgereisd naar Onder Ons om bij dit evenement aanwezig te zijn.

Tijdens het diner vertelde Philip Bouvy (President Senaat) aan de aanwezigen over het huidige RSC/RVSV en in het bijzonder het Beleidsplan Thuis. Doel van het beleidsplan is dat de huidige generatie RSC RVSV zich in alle opzichten thuisvoelt op de Sociëteit en zich niet geremd voelt door beperkingen van welke aard dan ook. In dat kader is er oog voor sociale, fysieke, psychologische en financiële aspecten.

Max Vehmeijer (Vice-president Luco) sprak over het lustrum thema Fier (trots) en het motto “Durf te ondernemen” en nodigde de aanwezigen uit om vooral naar de Oud-Leden dag op zaterdag 11 mei te komen. Tijdens de speech van Max mocht Ole Stam namens de Lufico een cheque voor de adoptie van drie ramen in het kader van het duurzaamheidstraject in ontvangst nemen uit handen van Folker namens Hermeskring Amsterdam en Kennemerland.

Toen Hans Visser (1978) vernam dat Hermeskring ’t Gooi en Vechtstreek drie ramen had geadopteerd deed hij prompt een oproep aan de kring om een vierde raam te adopteren. Dit laatste is inmiddels gerealiseerd.

Het diner werd afgesloten met koffie en er was volop de gelegenheid om na te praten. 

 

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen