Nieuwsarchief

Verslag Borrel en Diner Hermeskring Fryslân op 30 november 2023

Door Michiel Alma (1964) en Karel van Cappelle (1975)

Op donderdag 30 november kwam Hermeskring Fryslân bijeen voor een borrel & diner in Paviljoen Salt in Terherne. De stemming zat er al meteen goed in, en vooral Pim Baljet (1975) kwam weer olijk uit de hoek. De voorzitter Michiel Alma (1964), bij ontstentenis van Arjen Hoogland (1976) had slechts een zeer beperkte mogelijkheid tot het in de hand houden van het geheel, wat hem prima beviel. Het eerste door hem geagendeerde punt leidde meteen tot zoveel protest, dat hij het maar niet meer noemt.

Het tweede betrof de Nieuwjaarsbijeenkomst. Welnu Heren, let op, datum: 2 Februari 2024.  Pim gaat iets regelen, dus het zal wel goed komen. Een volgend punt betrof het adopteren van een raam in het kader van het duurzaamheidproject voor de Sociëteit. Algemene bijval, Pim en ik zullen beraadslagen, welk rekeningnummer. e.d. en daarna krijgt u nadere informatie.
U heeft gezien dat Ole Stam (2020) van de Lufico, het RSC/RVSV-lid dat dit regelt, ons heeft beloofd te onderzoeken of de Friese Hermes (poppetje) en de pompebledden herkenbaar aangebracht kunnen worden.

Karel van Cappelle (1975) vertelde weer hoe het met RSC/RVSV gaat en met de Sociëteit, en dat was een goede bijdrage.

Terwijl nu voor zondag 10gr. C worden verwacht moesten twee leden, Hans Oosthoek (1971) en Nick van de Griend (1978) wegens sneeuw afzeggen, en HP de Vries had grote malheur met wateroverlast. De kring wenst HP veel sterkte toe. Anders waren we met 15 man geweest, een record voor onze Friese dinerbijeenkomsten.

Voorlopige data 2024 : donderdag 21 maart , donderdag 13( !?) juni (Golfdag met partners), vrijdag 9 augustus (Sneekweek), 28 november!

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen