Markante Verhalen

Mo-zo-pa-zo: Linda Küppers-Duivenbooden (1984), Geert Küppers (1985), Daan Küppers (2019) en Noud Küppers (2020)

V.l.n.r. (staand) Daan Küppers (2019), Geert Küppers (1985), Linda Küppers-Duivenbooden. (Vooraan:) Noud KÜppers (2020)

Door Jet van Roosmalen (1990)


Familielink
Eerst bel ik Daan (2019). Omdat mijn Bredase nichtje hem en mij aan elkaar linkte. Hij is op de soos. Hij organiseert ‘Zegevieren’, een festival dat door Rotterdamse studenten georganiseerd wordt. Rotterdam vergeet niet de vrijheid te vieren! Voor hem was het logisch voor Rotterdam te kiezen. Rotterdam is hem met de paplepel ingegoten. Zijn moederstad.  Maar ook onder zijn Bredase vrienden, 17 jaar later, is Rotterdam ‘the place to be’. Inmiddels is hij een huis, een club, een dispuut en een jaar ‘soc-cie’ rijker. Hij studeert Bedrijfskunde.

Family ties
Als zijn broertje Noud (2020) aankomt, doet Daan een goed woordje voor hem. Hij legt de rode loper voor Noud uit. Aan het eind van de loper, tijdens de Walhallaweek, drinken ze samen een biertje. Noud heeft de laatste avond van de familie-avonden doorstaan. Zweten. Zwoegen. Bikkelen. Kunstjes doen. ‘He has got the tie’. Beetje zatjes is-ie ook. Geert en Linda aan de lijn. Ze komen even langs. Handig dat Daan ‘thuis is’, want er staat een rij voor de deuren van Walhalla. Hij laat zijn ouders via de achterdeur binnen. ‘Wie zijn die twee ouwe mensen?’ Zijn vader veegt een barretje (huh, da's raar, die uitdrukking kennen deze jongens niet) en zijn moeder is one of the -zes Küppers- guys. Een enige vrouw tussen vijf kerels. Ze doet -volgens Noud- alles voor haar mannen.  

Van je familie…
Daan had net zo goed zijn telefoon tijdens het gesprek met mij door kunnen geven. Broer Noud staat namelijk ook op de soos, hij staat het Vogelbal op te bouwen.  In een rood pak stuurt hij 20 sjaarzen aan. Ze hebben weken attributen, takjes en veertjes verzameld om de soos, het nest, in thema te hullen. De broers lijken in alles op elkaar. Ze doen dezelfde dingen. Hun praten en doen is eender. Zelfs die das. Noud weet dat Daan altijd achter hem staat en voor hem opkomt. Voor Noud is dit de mooiste tijd van zijn leven. Hij gunt iedereen zo’n mooie studententijd. Hun oudste broer Tijn in Utrecht en jongste broer Wiek, nog thuiswonend, komen de twee medebroeders regelmatig opzoeken.
                                                                                                                                                                   
Dat is familie van Rdamswege
Geert is KNO-arts. Rotterdam was zijn geneeskundelootje. En….hij heeft er vijftien jaar een mooie tijd gehad. Hij heeft er zijn vrouw gevonden en een club met wie hij nu voor de 8e keer op lustrumreis gaat. Als deze clubmannen bij elkaar zijn, zijn zij binnen vijf minuten terug bij af. Zijn huis startte als een medicohuis. Dat is inmiddels totaal veranderd.

Familiekiekje
Wat niet veranderde: een Küppers in Huize ’t Haventje. Daan werd tijdens een huisweekend –toen nog logé- gevraagd. Jaarlijks hebben pa en zoon nu een huisgenotenborrel. De eerste keer, na een etentje in De Pijp en een barretje op de soos, blijkt dat Daan en hij precies in nog dezelfde sjaarzenkamer woonden. Küppers & Küppers: die nacht kijken vier ogen naar precies hetzelfde plafond waar Geert jaren eerder al naar keek. Ze worden natuurlijk die hele nacht gekeerd. De tijd heeft stil gestaan. Dezelfde geluiden, dezelfde geuren. Het is voor Geert zo geweldig dat zijn jongens nu diezelfde tijd meemaken.

Master of the family
Mr. Linda Duivenbooden kent hij van Aeolus, een hockeyclub die nu is opgeslokt door HC Rotterdam. Ze zijn in ’98 getrouwd. Aan de Rotte! En nu, dit najaar deden ze samen het licht uit bij de HHB.

Familierecht
Linda heeft in Leiden rechten gestudeerd, haar droom was advocaat te worden. Dat is ze. Ze kende Rotterdam goed, ze woonde daar haar hele jeugd, ging als middelbare scholiere al naar Bikini en is dus –terwijl in Leiden gestart- weer terug naar ‘thuis’ gegaan. Lid geworden van de RVSV. Een huis in Kralingen. Linda heeft het ‘zó leuk’ gehad. ‘Hoe meer reuring, hoe meer vreugd. Noud en Daan zijn sociale jongens. Jongens die echte vriendschappen aangaan. Daan lijkt nog wel een beetje op haar, kijkt eerst de kat uit de boom, maar als ie gaat dan gaat ie. Noud staat meteen vooraan, is heel erg onbevangen’. ‘Ja mam, komt goed’. ‘Heerlijk om hen zó te zien genieten. In Rotterdam. Een feestje van ons vieren…………..’
                                                                                                                                           -o-

OPROEP: Wil jij ook met twee (of drie) generaties in de Nieuwsbrief? Een variatie op het thema is ook welkom. Laat het ons weten via redactie@verenigingwalhalla.nl

 

Noud Küppers (2020) en Daan Küppers (2019)

Geert Küppers (1985) en Daan Küppers (2019)


Het cultureel erfgoed van Heinz Polzer (1939) alias Drs.P
20apr

Het cultureel erfgoed van Heinz Polzer (1939) alias Drs.P

Door Norman Schreiner (1962) Wat is er gebeurd met het cultureel erfgoed van Heinz Polzer (1939), Drs.P? Met zijn talrijke liederen,...

Over inflatie gesproken: Hunkering naar het ouwe bonboekje?
26mrt

Over inflatie gesproken: Hunkering naar het ouwe bonboekje?

Door Norman Schreiner (1962) In de Sociëteit aan de Eendrachtsweg 35 waren gedurende de vijftiger en zestiger jaren bonnetjes het...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen